De stad Malaga

Malaga is een prachtige stad in zuid-Spanje. Het wordt ook wel de zuidelijkste grote stad van het west-Europese vasteland genoemd. De stad is veel minder bekend dan bijvoorbeeld Madrid of Barcelona, toch is ook in Malaga heel erg veel te zien. Veel meer dan je misschien in eerste instantie zou denken! Maar: wat is nou allemaal te doen in Malaga?

de stad malagaBezienswaardigheden in het centrum van Malaga

Malaga heeft een vrij groot historisch centrum. Daar moet je dan ook zeker zijn geweest, als je besluit om naar Malaga te gaan. Het bijzondere aan Malaga is dat er zowel Romeinse, Moorse (een islamitisch volk dat hier tot de 15e eeuw heerste) en katholieke invloeden zijn. De laatste jaren is er erg veel gerestaureerd, de binnenstad is tevens autovrij gemaakt. Bezoek een groot aantal verschillende kerken, een Romeins theater of maak gewoon een wandeling door de binnenstad! Bezoek de overdekte markt en ontdek de echte Spaanse cultuur! Bij de zee kun je ook nog Alcazaba bezoeken, een Moors fort uit de 9e eeuw na Christus. Het is dan ook echt een Arabisch fort, veel mooie bogen en Arabische tekens. Het was een plek waar koninklijke en adellijke figuren in verbleven.

schilder picassoAndere bezienswaardigheden

De stad Malaga biedt meer dan alleen een oude binnenstad. Er is bijvoorbeeld een mooie moderne haven. Verder zijn er ook vrij veel musea. De bekendste is het wereldberoemde Picasso museum. Pablo Picasso is namelijk in 1881 geboren in Malaga. Bekijk hier een mooie collectie van de Spaanse kunstschilder. Er zijn nog een hoop andere musea zoals het CAC Museum Málaga (moderne kunsten) en het automuseum. In het laatstgenoemde museum kun je een uitgebreide collectie van auto’s bewonderen, van 1897 tot en met auto’s van amper 30 jaar geleden.

Verder zijn er nog heel andere bezienswaardigheden zoals de botanische tuin. Hoewel je zo’n dergelijke tuin in bijna elke stad vindt, is die van Malaga toch wel erg bijzonder. Typerend voor Malaga is dat je hier ook het ouderlijk huis van Picasso kunt zien.

portret picassoZon, zee en strand

Malaga is ideaal als combinatievakantie. Besteed de helft van je vakantie met het bezoeken van mooie bezienswaardigheden in de stad Malaga en de andere helft met rustig liggen aan het strand. Omdat Malaga zo zuidelijk gelegen is, heeft het een geweldig klimaat. De beste stranden kun je in de buurt van de haven vinden.

Tip van ons: je kunt ook fietsen huren en langs de kust fietsen. Erg lekker!

Weer in Malaga

Het kan er erg warm worden. De stad Malaga ligt dan ook erg zuidelijk, daarom is het weer in Malaga vaak goed. Toch heeft het vaak een lekker briesje vanaf de zee, daarom is het minder warm dan in Spaanse steden zoals Sevilla of Cordoba. Op de zomermaanden na is Malaga het meest in trek in het najaar. Dan zijn er (in vergelijking met de rest van Europa) pas echt lekkere temperaturen te vinden in de zuid-Spaanse stad. In september en oktober tikt de temperatuur niet zelden de 30 graden Celsius aan. Zeker de zeewatertemperatuur is dan heerlijk!

In november valt de meeste regen. Toch kun je ook in de wintermaanden (op relatief warme dagen) met een korte broek rondlopen. Toch zijn de nachten wel vrij koud te noemen. De winter in Malaga is over het algemeen toch wel heel erg zacht.

Tot slot kun je hieronder nog een filmpje over de stad Malaga vinden.