Weer in Malaga

weer in malaga

’s Zomers: strakblauwe lucht en een warme zon

Het weer in de stad Malaga is prachtig. Hoewel de winter ook wel eens vrij koud kan zijn, is het over het algemeen het hele jaar door lekker weer. Op 30 graden Celsius in december hoef je natuurlijk niet te rekenen, maar een een graad of 17 kan het midden in de ‘winter in Malaga’ makkelijk worden. Ontdek het weer op de plek waar het zeewater in oktober nog 20 graden Celsius is!

Temperaturen in het voorjaar en in de zomer in Malaga

Laten we beginnen met de zomer in Malaga. Deze is bijna perfect te noemen. Niet te warm zoals een maximum temperatuur van 40 graden Celsius, niet te koud als in 20 graden Celsius maar gewoon lekker; gemiddeld 28 graden Celsius in de zomermaanden juli, augustus en september. Ook in het voorjaar (gemiddelde maximumtemperatuur in april, mei, juni) is het weer in Malaga erg lekker: respectievelijk 20, 23 en 26 graden Celsius. Het kan in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september zo koud worden als 10, 13, 17, 20, 20 en 18 graden Celsius. Dit is dus de gemiddelde temperatuur op het koudste moment van de dag (meestal ’s nachts).

Temperaturen in de herfst en in de winter in Malaga

winter in malaga

Ook ’s winters kan het: een winterzon!

In het begin van de herfst zie je in Malaga vaak nog temperaturen die je nergens anders in Europa meer ziet. Denk aan de maand oktober: het wordt gemiddeld overdag nog zo’n 23 graden Celsius. Ook in november wordt het met gemak 19 graden Celsius, en december is ook nog maar twee graden lager. Kun je je dat voorstellen? Kerst met 17 graden Celsius (gemiddeld?!). Het is dus erg zacht weer in Malaga. De laagste temperatuur is in die maanden 14, 11 en 8 graden Celsius. Ook i de winter is het weer in Malaga niet erg koud: in januari wordt het gemiddeld 7-16 graden Celsius, februari 8-16 graden Celsius en in maart 9-18 graden Celsius. Kortom; ook in de winter is het nog heerlijk weer in Malaga!

Zeewatertemperatuur Malaga

Malaga ligt aan de Middellandse zee. De zeewatertemperatuur in Malaga varieert niet heel veel. De laagste waarden worden bereikt in februari (14 graden Celsius), en de hoogste in augustus en september (22 graden Celsius). De zeewatertemperatuur in Malaga varieert tussen die twee extremen.